Vilket är Sveriges bästa webbhotell?

Välj webbhotell

* Innehåller annonslänkar

Jag jobbar med i princip alla vanliga svenska webbhotell såsom Oderland, Loopia, FSdata, One, Inleed, Miss hosting, ManuFrog, Binero, Crystone, Levonline m.m.

Genom återkommande användning och kontakt med de vanligaste webbhotellen har jag därför också bra koll på vilket jag tycker är bäst. Mina kunder är då främst små och medelstora företag som använder WordPress. Denna kundtyp behöver ett snabbt och stabilt vanligt webbhotellskonto optimerat för WordPress och med mycket bra databasprestanda. Sen ska det även vara hög driftsäkerhet samt hög säkerhet mot malware eller hackerattacker, samt lättförståelig kontrollpanel.

Det bästa webbhotellet

Vilket webbhotell jag rekommenderar min kunder har varierat genom åren, men de senaste åren har ett webbhotell stuckit ut och det är Oderland.

Jag gör regelbundet prestandatester på de olika webbhotellen och Oderland presterar i topp. Sedan är det även där jag också upplever absolut bäst prestanda för just WordPress. Nu har man även gått över från Apache till Lightspeed, vilket gör dem ännu snabbare.

Det ska även tilläggas att en del av ovan nämnda webbhotell år efter år har en prestanda som jag upplevt är under all kritik, så att hitta ett bra webbhotell är långt ifrån lätt. Men jag kan verkligen rekommendera Oderland och är själv kund där.

Sedan tillkommer det faktum att inte enda av mina kunder på Oderland ännu fått sina webbsidor hackade, vilket tyvärr är något som är allt mer vanligt idag. Utöver det är kontrollpanelen den bästa, där allt jag som webbdesigner kan önska finns och är lätt att förstå.

Precis som många andra webbhotell har man även telefonsupport i toppklass.

Även Oderlands kunder anser att detta är ett webbhotell i absoluta toppklass, vilket man ser på kundbetygen på reco eller facebook.

Sveriges bästa webbhotell

Beställ konto på Oderland här


Budgetalternativ

Oderland kostar ofta aningen mer än andra webbhotell, men det är värt det! Skulle man dock ha snäv budget och är ute efter ett billigare webbhotell kan jag varmt rekommendera One.com

Prestandan på one.com är förvånansvärt bra och har så varit så länge jag arbetat med dem. Även om man inte når upp till Oderlands prestanda så slår man många andra webbhotell. Nackdelen är att man inte kan ringa till dem, då all support sker via deras kunskapsdatabas och chat. Detta är ett lite enklare webbhotell, men så länge man inte har specifika önskemål på konfiguration brukar det aldrig vara några problem.