Om mig – En erfaren webbdesigner

Genom att föra en personlig dialog med mina kunder, där jag personligen tar ansvar för att resultatet blir så bra som möjligt, får jag de nöjdaste kunderna.

Min inriktning som webbdesigner

Jag heter Johan Kraner Åsedahl och håller till i Borås, men arbetar med kunder i hela Sverige. Mångårig erfarenhet som webbdesigner och ett genuint intresse för att hela tiden utvecklas inom området, har gett mig mycket.

Jag har drivit mitt företag sedan 2006 och är i grunden utbildad dataingenjör, med inriktning mot media- och informationsteknologi. Att driva mitt företag är för mig inte bara frihet utan även ansvar mot mina kunder, så att dessa i sin tur återkommer och rekommenderar just mig.

Min inriktning som Webbdesigner är stilren och snygg design, kodad enligt webbstandard. Ta gärna en titt på min portfolio så ser du exempel på hur mina projekt kan se ut. En modern webbsida bör fungera på alla plattformar. Jag arbetar med ”Responsive design”, vilket innebär att din webbsida automatiskt anpassas efter tillgänglig skärmyta, från mobila enheter upp till stora skärmar. Om du vill veta mer eller har ett projekt på gång, är du välkommen att kontakta mig.

Specialist på WordPress

Att du som kund själv ska kunna uppdatera innehållet på din hemsida är självklart, även om du också kan ta hjälp av mig för uppdateringar.

I normalfallet arbetar jag med WordPress som CMS (Content Management System). Där kan du som kund logga in via webben och enkelt kan redigera innehåll, nyheter, bilder m.m.

Jag har lång erfarenhet av WordPress och att bygga egna templates efter dina önskemål. Genom att arbeta med WordPress slipper man uppfinna hjulet två gånger, då mycket funktionalitet finns färdigt att utgå från och bygga vidare på.

Jag brukar arbeta mycket med att anpassa WordPress med färdiga fält för just din typ av data. Detta gör i sin tur gör innehåll automatiskt hamnar på rätt plats och att du som kund inte behöver kunna något om design.

Så arbetar jag vanligen i projekt

Vanligen arbetar jag mot små och medelstora företag där jag själv designar, programmerar och tar fram de lösningar som krävs för en färdig produkt.

Vid behov förmedlar jag kontakt till exempelvis fotograf eller illustratör. Tillsammans går vi igenom dina önskemål vilket mynnar ut i ett designförslag i bildform. När du godkänt förslaget produceras din nya webbsida.

Ibland blir jag även anlitad till större projekt, där uppdragsgivaren är projektledare. Jag arbetar då mot de systemutvecklare, copywriters, fotografer m.m. som projektledaren har till förfogande. Min roll blir då ofta webbdesigner med ansvar för design, upplägg, användarvänlighet, samt kodning av mallar i html och css.

Har du ett projekt på gång? Tveka inte att kontakta mig.

Design av trycksaker

Även om jag är webbdesigner i grunden har jag också lång erfarenhet och utbildning inom design av trycksaker. Det är inte ovanligt att den nya webbsidan blir ett startskott för en ny och fräsch design som ska genomsyra allt från webb till trycksaker. Men det är också vanligt att grafisk profil redan finns, som jag då inspireras av och tar fram det bästa från.

När jag producerat en ny webbsida, blir det ofta även naturligt att man vill ha samma designer till trycksakerna. Ta gärna en titt i min portfolio för att se exempel på trycksaker designade av mig. Jag kan hjälpa er med design av alla vanliga typer trycksaker såsom: annonser, butiksskyltar, posters, foldrar, tryck på arbetskläder eller tryck på fordon m.m.