Om mig


Johan Kraner Åsedahl - webbdesigner

Färdigheter

HTML5 CSS3 Photoshop
PHP jQuery Responsive Webdesign WordPress
InDesign Illustrator
Webdesigner

Genom att föra en personlig dialog med mina kunder, där jag personligen tar ansvar för att resultatet blir så bra som möjligt, får jag de nöjdaste kunderna.

Jag heter Johan Kraner Åsedahl och håller till i Borås, men arbetar mot kunder i hela Sverige. Mångårig erfarenhet och ett genuint intresse för webbdesign har gett mig mycket. Jag har drivit mitt företag sedan 2006 och arbetade tidigare på en webbyrå under några år. I grunden är jag utbildad dataingenjör, inriktning media- och informationsteknologi.

Att driva mitt företag är för mig inte bara frihet utan även ansvar mot mina kunder, så att dessa i sin tur återkommer eller rekommenderar just mig. Min inriktning som Webbdesigner är stilren och snygg design, handkodad enligt webbstandard. Att arbeta enligt webbstandard innebär att bättre kompatibilitet mellan olika webbläsare och enhetlig kod som är lätt att vidareutveckla.

Att du som kund själv ska kunna uppdatera din hemsida är självklart, även om du också kan ta hjälp av mig för uppdateringar. I normalfallet arbetar jag med smidiga CMS (Content Management System), där man loggar in via webben och enkelt kan redigera innehåll, nyheter, bilder m.m.

En modern webbsida bör fungera på alla plattformar. Med hjälp av ”Responsive design” kan din webbsida automatiskt anpassas från mobila enheter upp till stora skärmar.

Vanligen arbetar jag mot små och medelstora företag där jag själv designar, programmerar och tar fram de lösningar som krävs för en färdig produkt. Ibland blir jag även anlitad till större projekt, där uppdragsgivaren är projektledare. Jag arbetar då mot de systemutvecklare, copywriters, fotografer m.m. som projektledaren har till förfogande. Min roll blir då webbdesigner med ansvar för design, upplägg, användarvänlighet, samt kodning av mallar i html och css.